Home » Een bedevaart naar iconische plekken uit de sport-, muziek- en filmwereld

Een bedevaart naar iconische plekken uit de sport-, muziek- en filmwereld

by admin
0 comment

Groundhoppers zijn voetbalfans die elk vrije weekend aangrijpen om een stadion te bezoeken, van welke grootte en allure dan ook. Maar iedereen heeft zijn eigen helden. Europa heeft tal van iconische plekken waar mooie dingen in de sport, muziek en film plaatsvinden. Uit de losse pols: een aantal tips om je op ideeën te brengen. Hoe mooi is het om een citytrip of vakantie te combineren met deze bijzondere locaties?

Formule 1-locaties in Europa: maak de race mee

Alleen al een rondleiding op een Formule 1-circuit is magisch, laat staan als je aanwezig bent wanneer de motoren ronken en het spektakel gaat beginnen! Formule 1 tickets voor Zandvoort, Monza, Spielberg of Monaco, het zijn stuk voor stuk goede excuses om er een weekje op uit te trekken, ook omdat er in de buurt van de circuits veel te zien en te doen is. Spielberg ligt middenin de Alpen. Vlakbij Zandvoort bezoek je bijvoorbeeld Amsterdam en Haarlem. En vanuit Monza rij je zo naar het majestueuze Milaan – sportliefhebbers bezoeken hier vanzelfsprekend voetbaltempel San Siro.

Filmlocaties in Toscane

Er zijn duizend redenen om in Toscane te verblijven. Het glooiende sprookjeslandschap vol cipressen, groene en gele velden en Etruskische stadjes lijkt zo uit de oude Meneertje-boekjes van Roger Hargreaves te komen (zoek die maar eens op!). De Italiaanse regio inspireerde ook menig regisseur: in Firenze (Florence) speelt het avontuur Inferno zich af, Russell Crowe loopt door het wuivende graan van de Val d’Orcia In Gladiator en sierlijk Siena is het decor van scènes uit Bondfilm Casino Royale. Het onbekende Arezzo (aanrader!) is het decor van La Vita è Bella. En natuurlijk mag romcom Under The Tuscan Sun niet ontbreken, die veel Amerikanen ertoe aanzette naar Cortona en Montepulciano te verhuizen. Niet voor niets staat Toscane in ons lijstje met Italiaanse highlights.

Muzikale heilige grond

Er zijn van die poptempels waar artiesten nooit slecht spelen, omdat ze weten dat ze min of meer op heilige grond staan. Paradiso in Amsterdam is zo’n concertzaal, gevestigd in een kerk tegenover het levendige Leidseplein. Nirvana speelde hier in 1991 een legendarische set. In Londen vind je de Royal Albert Hall waar onder anderen David Bowie en The Beatles optraden. Vega Club is dé überhippe locatie in Kopenhagen en tijdens je citytrip naar Verona bezoek je in de zomer concerten in een Romeins amfitheater. Nick Cave & The Bad Seeds en Gorillaz gaven hier in 2022 nog fantastische shows.

Kortom: het boek Europa heb je nog lang niet uit

Zo zie je maar dat je niet per se een dure en verre vliegreis hoeft te boeken om de wereld te ontdekken: Europa heeft veel te bieden en blijft altijd verrassen. Pak de auto of trein en geniet van het landschap in de wetenschap dat je je naar beroemde locaties begeeft. En zoek in het kader van de voorpret alvast wat beeldmateriaal op. Formule 1, uniek concert, wie weet ben jij er straks bij!

You may also like