Home » Dit zijn de mooiste plekken van Italië

Dit zijn de mooiste plekken van Italië

by admin
0 comment

Italië is natuurlijk het land van de pizza’s en de pasta’s. Toch heeft het land je zoveel meer te bieden dan alleen dat. Zo zijn er verschillende stukken waar het prachtig vakantie vieren is. Zo is natuurlijk het Gardameer bij de meesten wel bekend als de perfecte plek voor een vakantie met kinderen, maar zijn er ook verschillende andere mooie steden waar het heerlijk vertoeven is tijdens de zomermaanden. Omdat het er teveel zijn om op te noemen, hebben we een beperkte selectie voor je gemaakt, met wat wij de mooiste plekken van Italië vinden. Hierbij moet je denken aan Venetië, Rome, Bari en natuurlijk ook de Toscane.

 

Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. De stad werd gesticht in 753 v.Chr. en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden ter wereld. Rome heeft tal van bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, zoals het Colosseum, het Pantheon, het Forum Romanum, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. Of Rome geschikt is voor een zomervakantie, dat is natuurlijk vaak een persoonlijke kwestie. Wat we wel zien, is dat Rome vooral vaak wordt gekozen als stedentrip.

 

Venetië

Venetië, ook wel bekend als de “Stad van de Bruggen”, is een van de meest unieke en romantische steden ter wereld. Het is gebouwd op een netwerk van kanalen en bestaat uit meer dan honderd kleine eilanden die met elkaar zijn verbonden door bruggen. Venetië is beroemd om zijn architectuur, kunst en cultuur en trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Venetië is het San Marcoplein, een groot plein omringd door historische gebouwen en vol met toeristen, duiven en straatartiesten. Hier vind je de beroemde Basiliek van San Marco, die bekend staat om zijn Byzantijnse architectuur, mozaïeken en glas-in-loodramen.

 

Bari

Bari is de hoofdstad van de regio Puglia in het zuiden van Italië en is een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en heerlijk eten. Bari is een levendige stad met een bruisende haven, middeleeuwse straatjes, oude kerken en talloze restaurants en bars. Kortom, een absolute aanrader voor een prachtige vakantie. Tevens vind je hier ook de mooiste stranden Italie, waar je kunt genieten van het helderblauwe water.

 

Toscane

Wanneer we het hebben over de mooiste plekken van Italië, dan mag de Toscane natuurlijk niet ontbreken. Toscane is een van de mooiste regio’s van Italië en staat bekend om zijn prachtige landschappen, middeleeuwse steden en kunstwerken van wereldklasse. Het is een ideale bestemming voor mensen die willen genieten van de schoonheid van Italië en zich willen onderdompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Een van de meest populaire bestemmingen in Toscane is Florence, de geboorteplaats van de Renaissance. Florence heeft een aantal van de meest indrukwekkende kunstwerken ter wereld, zoals Michelangelo’s David en Botticelli’s De Geboorte van Venus, die te zien zijn in de Uffizi-galerij. Andere bezienswaardigheden in Florence zijn de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de Ponte Vecchio-brug en de Palazzo Vecchio.

You may also like