Home » Dit moet absoluut in jouw toilettas op reis

Dit moet absoluut in jouw toilettas op reis

by admin
0 comment

Ga jij binnenkort op vakantie? Goede keuze! De herfst is het perfecte moment voor een reisje. In veel warme landen is het weer nog prima en aangezien het hoogseizoen al een tijdje geleden is, is het in de toeristische gebieden niet zo verschrikkelijk druk.
Heb jij al je spullen al gepakt? Dit zijn de dingen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw toilettas.

Voor onder de douche

Als je naar een hotel gaat hebben ze daarvoor onder de douche vaak al douchegel en shampoo. Het kan echter wel fijn zijn om je eigen shampoo mee te nemen in een klein flesje. Waarschijnlijk heb je een eigen favoriet die het beste past bij jouw haar. Afhankelijk van jouw doucheroutine kun je ook een klein flesje facewash of een scrubje meenemen. Op vakantie is het extra prettig om lekker schoon te zijn.

Hou jezelf vet

Wanneer je in een ander klimaat terechtkomt, kan jouw huid daar gevoelig op reageren. Van hitte (of juist kou) kan jouw huid flink uitdrogen. Wees voorbereid en neem een vette crème mee om jezelf te blijven hydrateren. Afhankelijk van hoe gevoelig je huid is kun je bedenken of een bodybutter volstaat, of dat je voor extra droge plekken bijvoorbeeld even wat uierzalf mee moet nemen.

Zonbescherming

Als jij naar zonnige oorden vertrekt MOET je een goede fles zonnebrandcrème meenemen met een hoge factor. In felle zon is het echt van belang dat je jezelf elke twee uur goed insmeert. Je kunt eventueel een aparte zonnecrème meenemen voor je gezicht als die huid erg gevoelig is. Een lippenbalsem met UV-protectie is ook geen overbodige luxe. We vergeten vaak onze lippen te beschermen, maar ook deze kunnen onder invloed van felle zon flink verbranden en verbrande lippen doen erg veel pijn.

Mini-medicijnkastje

In het buitenland kun je vaak moeilijker aan zelfzorg medicijnen komen dan in ons eigen land. Hou daar rekening mee en wees op de meest voorkomende kwaaltjes voorbereid. Zorg in ieder geval dat je wat goede pijnstilling meeneemt, dit kan ook je redding zijn bij een heftige jetlag. Diarreeremmers kunnen ook geen kwaad en zeker als je naar tropische oorden gaat is het een goed idee om O.R.S mee te nemen om uitdroging te voorkomen. Met deze dingen in jouw toilettas ben jij helemaal klaar om op vakantie te gaan. Dus pak die koffers en geniet van jouw welverdiende reisje!

You may also like